DIY tote met tekst

DIY tote met tekst


Ik twijfelde over de blogtitel: allitereren (tote met tekst) of rijmen (tote met quote)? Het is het eerste geworden, vooral omdat ik vroeger zelf niet goed wist hoe ik tote moest uitspreken. Dat doe ik dus op z’n Engels …

Enfin, zo’n tote is eigenlijk het Engelse woord voor een katoenen zak. Omdat wij in het Nederlands geen fatsoenlijk alternatief hebben, blijf ik de Engelse term gebruiken. De quote die op die tote terecht is gekomen, is eigenlijk een voorbeeld van hetzelfde, maar dan omgekeerd. Of zoiets.

Ik leg even uit hoe ik aan die quote kom. In onze studentenjaren zagen mijn vriend en ik een filmpje van comedian John Fealey over zijn favoriete plek in Nederland: de Albert Heijn. Opgenomen in de jaren 90 (hij spreekt nog over gulden), maar wat mij betreft tijdloos. Zijn quote ‘put it in your zakje’ gebruiken we sindsdien regelmatig. Ik moest die dus ooit wel op een tote (of zakje) zetten!

Ik zou zeggen: kijk en geniet! En probeer je niet te hard te ergeren aan de slechte kwaliteit …

Het resultaat van mijn tote, met de letters die ik al eerder gebruikte. Het blijft even gemakkelijk in gebruik …

Tote Put it in your zakje

Voor wie nieuwsgierig is naar meer van John Fealey; hij heeft ook een stukje over (toen nog) Koninginnedag. Meer hebben we helaas nog niet kunnen vinden van hem …

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

6 Comments

 • Heleen
  October 25, 2017 at 2:46 pm

  Leuke tas geworden πŸ™‚ en ik ben fan van de quote, heb al vaak dubbelgelegen om deze cabaretier en wij citeren er regelmatig uit hihi.

  • gerhilde
   gerhilde
   October 25, 2017 at 5:45 pm

   Zo leuk! Hij is blijkbaar toch bekender dan ik dacht. πŸ™‚

 • Lien
  October 25, 2017 at 8:12 pm

  Oja die filmpjes ken ik ook van jΓ‘ren geleden. Super quote voor op een tote!

 • Hilde
  October 26, 2017 at 11:47 am

  Geweldig tof gevonden πŸ™‚

 • Hanne
  October 26, 2017 at 10:09 pm

  DANKU! Om mij dit te laten herbeleven. Ik denk dat ik dit filmpje ongeveer 10000 keer gezien heb in het middelbaar. Heerlijk. Dankjewel!

  • gerhilde
   gerhilde
   October 27, 2017 at 1:31 pm

   Zo tof! Ik kan het ook blijven bekijken. πŸ™‚

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram