Fair Wear Friday #20: Salvage

Fair Wear Friday #20: Salvage


Vanaf het moment dat ik de truien van Berchem in het straatbeeld zag verschijnen, wist ik dat ik er één wilde hebben. Ik hou van Berchem (zeker Oud-Berchem). Ik woon hier graag, maar daar vertelde ik eerder al over. De ondertitel ‘Creative District of Antwerp’ past ook bij mij dus de trui leek mij op het lijf geschreven.

Alleen twijfelde ik over de aankoop van de trui, omdat ik kleding verkies die in deze rubriek past en ik vreesde dat dat niet het geval zou zijn. Ik wachtte af en toen ik de truien eens beter bekeek, zag ik dat ze toch in deze rubriek zouden passen.

Berchem Salvage fashion recycled aan

De truien zijn namelijk van Salvage en zijn 100 % gerecycled. De truien bestaan voor 60 % uit restjes biokatoen van de aanmaak van kleding en voor 40 % uit gerecyclede plastic flessen. Over hoe fair het merk is, kan ik niets vinden op hun website, maar de persoon van de Berchemtruien wist mij te vertellen dat het haar verzekerd was dat de truien ook fair geproduceerd waren.

Hun slogan ‘They said I was trash but I’m fashionable now’ vind ik alvast schitterend!

Save

Save

Save

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

8 Comments

 • Nathalie
  December 22, 2017 at 10:32 am

  Tof, en leve Berchem!

 • Joni
  December 22, 2017 at 2:29 pm

  Ma zalig!

 • Becky
  December 23, 2017 at 5:49 pm

  Hoe cool!

  • Becky
   December 23, 2017 at 5:52 pm

   En ook: Salvage staat in de merkenlijst van de Fair Wear Foundation in de categorie ‘Leader’, dus ik denk dat je gerust kan zijn 🙂

   • gerhilde
    gerhilde
    December 24, 2017 at 12:18 pm

    Ah, heel fijn om te horen. Hoera voor salvage!

 • Ines
  December 28, 2017 at 10:28 am

  ah wijssss 😀

 • Le petit requin
  January 6, 2018 at 10:40 pm

  Zo tof! Meer op het lijf geschreven kan een trui eigenlijk niet zijn he 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram