Fair Wear Friday #22: een sweater van smartphoto

Fair Wear Friday #22: een sweater van smartphoto


Deze is verrassend, niet? Dat vond ik zelf toch … Toen ik vorig jaar aan het kijken was voor de familiekalenders zag ik het toevallig staan: de sweaters van smartphoto zijn GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en het label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Dat past perfect binnen deze rubriek en ik begon al na te denken over welke slogan ik op de sweater zou willen zetten. Want een unieke trui hebben, met tekst en opmaak die je zelf kiest, zag ik meteen zitten!

Dames kunnen bij smartphoto kiezen uit de maten S-M-L en de kleuren zwart, crèmewit, gemêleerd grijs & cranberry roze. Behalve zwart zijn dat mijn kleuren niet en zwart leek me iets te ‘hard’, vooral omdat mijn boodschap ook al niet mis te verstaan zou zijn. L zou ook te klein zijn (ik heb een maatje meer) en dus ging ik eens piepen bij de heren: de maten zijn daar M-L-XL en de kleuren zwart, gemêleerd grijs, marineblauw & bordeauxrood. Blauw heb ik al erg veel in mijn kleerkast en dus ging ik voor bordeauxrood.

De slogan had ik al in mijn hoofd en ontwerpen hoeft niet van nul. Je kiest gewoon een design dat bij je tekst past of bij jouw smaak. Vind je je goesting niet tussen de designs, dan kan je ook iets ontwerpen en dat uploaden. Ik deed dat niet, omdat ik geen volledig vlak wilde op mijn sweater. Ik gebruikte het design van EAT SLEEP CREATE/DANCE/CUDDLE/BEACH/READ REPEAT en zette er mijn tekst in. Mijn slogan bestaat maar uit drie woorden en dat vierde tekstvlak kreeg ik niet weg, al stoorde dat extra vlak me niet zo. Ik moest er wel een tekst in zetten en dus staat daar een punt, in het zwart. Onzichtbaar dus missie geslaagd.

Cats not kidsCats not kids staat daar, jawel. Mensen die mijn blog al langer lezen, zullen daar niet van schrikken. Ik verzon die slogan trouwens niet zelf, it really is a thing on the internet. Het design staat helaas een beetje scheef. Op de foto zie je het niet echt, maar het is toch jammer als je weet dat het eigenlijk recht zou moeten staan. Maar kom, ik ga er mijn sweater zeker niet minder voor dragen! Dankzij de smartgarantie zou ik trouwens recht hebben op een nieuwe trui, maar dat kan mijn groene hart niet aan. Je ziet het amper dus is het helemaal in orde voor mij. Al is het wel een mooie geste!

Enkel de sweaters zijn GOTS, maar ik kon het niet laten om ook een tote met een quote te maken. Met dezelfde quote als op mijn eerdere tote, ja, want die letters bleven bij mij eigenlijk niet zo goed hangen, omdat ik die tas zo vaak opvouw. Deze draagtas is van polyester en je kan helaas geen kleur kiezen. Ik vind een katoenen tote eigenlijk mooier, maar dit is toch een goed alternatief voor mijn oude tote.

Put it in your zakjeHierbij maakte ik wel eerst een ontwerp (in Canva, heerlijk gebruiksvriendelijk) en plaatste dat dan als foto op de tote.

Tot en met 28 februari krijg je trouwens 15 % korting bij smartphoto op alle producten als je de code VALENTIJN18 gebruikt.

Ik kreeg een deel van de fotoproducten, dit had geen invloed op mijn mening.

Save

Save

Save

Save

Save

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

9 Comments

 • Silke
  February 9, 2018 at 10:16 am

  Ik vind de sweater supergeslaagd! En leuke tip zeg, ga ook eens denken over een quote (al heb ik eigenlijk al sweaters genoeg…)

 • Greet
  February 9, 2018 at 12:46 pm

  Leuk! De sweater is zeker geslaagd, mooie kleur ook! Ik denk er al langer over om eens gepersonaliseerde T-shirts te laten maken voor mijn bijberoep, maar eigenlijk is een toepasselijke quote voor een sweater of andere kledij ook heel tof. Ik ga daar eens werk van maken.. ooit..

 • Le petit requin
  February 9, 2018 at 7:45 pm

  Hahaha, wat een heerlijke quote! En super dat hun sweaters GOTS-gecertificeerd zijn, dat had ik inderdaad niet verwacht van een bedrijf als Smartphoto!

 • Anna Helena
  February 9, 2018 at 7:48 pm

  Wat leuk zeg van smartphoto. En hoe valt de sweater van maat en pasvorm? Ik zou ook een herenmodel nodig hebben van maat.

 • fieke
  February 9, 2018 at 9:08 pm

  Superleuk!

 • Ines
  February 19, 2018 at 12:39 am

  Zalig 😀

 • Leen
  February 24, 2018 at 4:40 pm

  Geweldige quote!! Moest het lief niet zwaar allergisch zijn aan alle dieren met haar, hij zou ook op ons van toepassing zijn 🙂

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram