33 voor 33: maand 7

33 voor 33: maand 7


Februari was een heftige maand, gisteren kon je lezen waarom. Toch lukte het mij gelukkig om wat vorderingen te maken bij bepaalde puntjes.

1. 2500 km fietsen
De teller staat intussen op 1530 km. Nog minder dan duizend te gaan!
2. 12 nieuwe horecazaken bezoeken in Antwerpen
Bar Botaniek * Hoeked Doughnuts * Frits * LKKRR * Satay * May’s * Bar Salon * Den Billenkletser * Bar Vert * Falafel Tof * Hümm * Manhattn’s
3. naar een theatervoorstelling gaan
4. de landsgrenzen verlaten
5. mijn 600ste blogbericht posten
Tussenstand: dit bericht is nummer 525. Meedoen aan ’40 dagen bloggen’ zou helpen, maar voor mij is het niet echt het juiste moment. Vorig jaar deed ik met veel plezier mee, dit jaar laat ik het bewust aan mij voorbijgaan.
6. afvallen
De vorige tussenstand was plus 1. Een maand geleden maakte ik effectief (eindelijk) de klik. Ik maakte gebruik van het zoeken naar nieuwe gewoontes nu ik moet leren om alleen te wonen. Ik hoop dat deze nieuwe gewoontes meteen ook blijvertjes zijn al merk ik dat ik nog heel hard zoekende ben. In februari verloor ik 5,5 kilo, waardoor de nieuwe tussenstand -4,5 kilo is. Hoera!
7. 6 dingen flocken
8. gemiddeld 10 000 stappen per dag zetten
Vorige tussenstand: gemiddeld 8175 stappen/dag, deze maand: 10404 stappen per dag. Dat maakt een nieuwe tussenstand van 8493. Ook hier maakte ik de klik, ondanks de koude kon ik mijn aantal toch opkrikken. Al heeft het zonnetje daar natuurlijk ook bij geholpen.
9. op citytrip gaan in eigen land
10. 75 % van de dagen vegetarisch eten
Vorige tussenstand: 100 % Ook deze maand ging het vlot en at ik geen vlees. Ik denk dat het ook gewoon 100 % zal blijven.
11. op uitstap gaan met de nichtjes
12. 20 boeken lezen
Wachten op de barbaren van J.M. Coetzee * Brieven uit Genua van Ilja Leonard Pfeijffer * Insomniac City van Bill Hayes * Dear Life van Alice Munro * You Are a Badass – How to Stop Doubting Your Greatness and Start Living an Awesome Life van Jen Sincero * Als je iemand verliest die je niet kan verliezen van Ish Ait Hamou * Noord van Sien Volders * A Little Life van Hanya Yanagihara * Woesten van Kris Van Steenberge  * Spoetnikliefde van Haruki Murakami * Sprakeloos van Tom Lanoye  * De acht bergen van Paolo Cognetti * Ons soort mensen van Juli Zeh
13. deelnemen aan 1 kerstmarkt en 3 gewone marktjes
14. 6 items van mijn Pinterestbord zoetigheid maken
15. 6 items van mijn Pinterestbord DIY maken
16. 6 items van mijn Pinterestbord kokeneteken maken
17. mijn bijberoep uitbouwen
Momenteel staat het op een laag pitje, ik zit met mijn gedachten elders. Maar het komt wel terug, daar ben ik van overtuigd.
18. de binnenmuren in ons huis schilderen
Tussenstand: badkamer, slaapkamer, bovenste verdieping.
19. 33 kaartjes versturen met de post
Tussenstand: 15/33. In februari stuurde ik een kaartje naar Sofie, Tine, Els, Cindy en Doris. Nieuwe tussenstand is dus 20/33. En er staan nog enkele gegadigden op de lijst. Krijg jij ook graag een kaartje van mij? Mail dan even je adres naar [email protected]!
20. naar een comedian gaan kijken
21. de zee zien
Gisteren ging ik met mijn beste vriend naar zee, om vijftien jaar vriendschap te vieren. Sorry, maar ik vind ‘ex’ te hard klinken. Als ik het over mijn beste vriend hebt, weet je vanaf nu dus wie ik bedoel. We genoten van het zonnetje, al was de wind natuurlijk ijskoud: we liepen bewust windafwaarts en namen de kusttram terug naar Oostende. En onderweg redde hij mij uit drijfzand. Oef!
22. de zonsondergang zien aan de kaaien
23. naar de sauna/hamam gaan
24. de centjesvloer leggen in het toilet
25. naar de cinema gaan, liefst in de Cartoon’s
26. 100 items weggooien/weggeven
Tussenstand: 85. Ik ruimde nog wat op en zit intussen aan de 100. Hoera!
27. 3 musea bezoeken in Antwerpen
28. gaan wandelen op de Kalmthoutse Heide
29. zomaar een cadeautje kopen voor mijn vriend
Ik ga er hier beste vriend van maken. Zo krijgt hij alsnog zomaar een cadeautje. 🙂
30. een dagje weg met vriendin S.
31. een dagje weg met vriendin D.
32. een creatieve workshop volgen
33. naar de Verbeke Foundation gaan

Ondanks dat ik op een raar moment in mijn leven zit, maakte ik toch nog vorderingen. Heel blij mee!

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

33 voor 33: maand 11

33 voor 33: maand 10

33 voor 33: maand 9

3 Comments

 • Le petit requin
  February 27, 2018 at 11:04 am

  Super en zot tegelijk dat je in de afgelopen maand nog zoveel gedaan kreeg! En ik snap dat je ex raar vind klinken, dat had ik ook (al vond ik het toen niet per se “te hard”, ondertussen wel, maar wij zijn natuurlijk ook heel anders uit elkaar gegaan).
  Ik vind het ook heel straf dat je nog altijd aan 100% vegetarisch zit! Bij mij gaat het al een aantal jaren bergaf met de hoeveelheid vlees, maar echt helemaal niets meer, dat lukt nog altijd niet. Sjiek dus dat jij dat “zomaar eventjes” doet!

 • Doris
  February 27, 2018 at 11:04 pm

  Dank voor je kaartje. Precies mooi getimed, die aansporing om te stralen als een diamant bij de start van een nieuwe baan voor mij. Mijn ex (ondertussen toch wel de goede term) en ik waren minder lang samen dan jullie waren, maar hebben ook onze vriendschap kunnen behouden. Daar ben ik nog steeds blij om. Sterkte met het vinden van nieuwe gewoontes, proficiat met het vinden van de klik’s!

  • gerhilde
   gerhilde
   February 28, 2018 at 8:04 am

   Graag gedaan, zo leuk dat de timing goed was! Ja, ik ben blij dat het kan (vrienden blijven na een relatie) en ik denk oprecht dat wij het ook gaan kunnen. Het doet ook echt veel, vind ik.

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram