Hoe ik mijn omgeving voor de derde keer dit jaar serieus deed schrikken.

Hoe ik mijn omgeving voor de derde keer dit jaar serieus deed schrikken.


2018 is een zot jaar, het houdt niet op! Eind januari was er de breuk (na een relatie van bijna vijftien jaar), half maart waren er gezondheidsproblemen. Vooral de longembolie, maar ook een galsteen, vitaminetekorten (D en B12) en schildklierproblemen. Over dat laatste is nog geen zekerheid, maar ik ga uit van een goed scenario. Van de longembolie heb ik trouwens geen last meer. Er is nog een beetje druk op mijn hart, maar dat is niet abnormaal (en intussen misschien ook al weg). Ik moet nog bloedverdunners nemen tot begin september en dan nieuwe onderzoeken ondergaan om zeker te zijn dat ik met die bloedverdunners mag stoppen. Mijn longen waren een paar weken geleden gelukkig toch al in orde. Ik kan opnieuw fietsen en sporten, maar ik heb nog geen conditie. Die had ik vroeger ook niet, maar nu ik wat minder weeg, hoop ik die toch op te kunnen bouwen.

Ik leerde mezelf beter kennen afgelopen maanden en ik moet zeggen: ik ben sterker dan ik dacht en ik schaam me niet om dat te zeggen. Ik dacht altijd dat ik gewoon te weinig meemaakte om echt in de put te geraken, maar nu weet ik dat dat niet zo is. Ik ben en blijf een stabiele, positieve en sterke persoon, onder alle omstandigheden. Zeg nooit nooit natuurlijk, dat leerde ik dit jaar ook al wel.

Op een zonnige dag in april besefte ik dat ik vooral een toffe zomer wilde beleven dit jaar. Met de longembolie kwam ook het besef dat het leven elk moment gedaan kan zijn dus ik dacht ‘carpe diem’ en ik ging op Tinder! Leuke wereld om te ontdekken en een leuke manier om aan een nieuw leven te beginnen. Ik ging niet op Tinder met het idee om er meteen een nieuwe relatie te vinden, maar gewoon om wat nieuwe mensen te leren kennen. Alleen wonen bevalt mij eigenlijk goed dus ik voelde ook niet de behoefte om snel in een nieuwe relatie te springen.

Het handige aan Tinder is dat je gericht kan zoeken (afstand, leeftijd …) en dat je zelf al veel info op je profiel kan zetten. Bij mij stond er bijvoorbeeld ‘creatief – groot – bewust kinderloos’. Vooral die laatste twee vond ik belangrijk om mee te geven. Ik ben zelf 1m83 en 1m90 is voor mij eigenlijk een minimum voor een persoon van het andere geslacht. Mijn ex (jawel, intussen vind ik het woord wel passen, omdat ‘ex’ niet altijd negatief hoeft te zijn, het is gewoon de benaming voor onze nieuwe verstandhouding) was 2m03 en dat vond ik eigenlijk ideaal. Weinig vrouwen die zo denken, dat weet ik, maar er zijn ook weinig vrouwen met mijn lengte. Bewust kinderloos was uiteraard ook een belangrijke om mee te geven, want ik wil echt geen kinderen opvoeden, ook niet die van een ander.

Al snel vond ik een man van een jaar jonger op nog geen twee kilometer afstand die zijn lengte in zijn profiel zette: 2 meter. Een fantieke skiër. Skiën is mijn ding niet, maar ik hou wel van een man met een passie. En: 2 meter. Dat swipen naar links of rechts was mijn ding niet zo, maar ik gaf hem een hartje. Hij mij ook en ik sprak hem aan via de chatfunctie. Hij speelde hard to get en liet me even wachten, maar na een nieuwe poging reageerde hij dan toch. We chatten, we spraken een paar keer af en we werden een koppel. Jawel, drie maanden na de breuk bleek ik toch klaar voor een nieuwe relatie.

Ik geniet met volle teugen van deze periode: elkaar beter leren kennen, alles aftasten, voorzichtig dingen plannen … Het voelt heerlijk! Het is allemaal nog pril en dat is net leuk. We bekijken dag na dag en ik wil vooral geen druk leggen op deze relatie. Stap voor stap.

Maar het voelt echt goed. Ik vond een man van ongeveer mijn leeftijd en die net iets groter is dan twee meter. Een man die eerlijkheid erg belangrijk vindt, net als ik, en die zichzelf ook niet wil voortplanten. Die zijn eigen stekje heeft op de ideale afstand en die een passie heeft. Die ook een verleden in een jeugdbeweging heeft en die dol is op ijs. Die sportief is en mij uit mijn kot lokt. Die begrijpt wat verbouwen is en dat mijn ex nog in mijn leven is.

En mijn ex heeft intussen ook een nieuwe vriendin, al een week of drie vroeger. En dat is helemaal oké.

2018 is een zot jaar, maar het heeft mij al veel geleerd. Ik kijk uit naar de rest van 2018!

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

2019 …

2018 …

23 Comments

 • Anna Helena
  May 16, 2018 at 10:54 am

  Wauw, goed nieuws, dat heb je wel verdiend. Geniet ervan!

 • fieke
  May 16, 2018 at 11:11 am

  Zo blij voor jou! Het leven zit vol kleine verrassingen 🙂

 • José
  May 16, 2018 at 1:56 pm

  Wat fijn om te lezen ! Doe vooral zo voort en geniet van je nieuwe lief 🙂

 • Le petit requin
  May 16, 2018 at 3:02 pm

  Oh Gerhilde, ik ben zo blij dat deze verrassing een goede is (ik had eerlijk gezegd schrik voor wat er te lezen ging zijn…). Geniet van je nieuwe liefde, met volle teugen!

 • Kathleen
  May 16, 2018 at 4:35 pm

  Maar zo zalig! <3

 • Annelore
  May 16, 2018 at 6:42 pm

  blij voor jou! <3

 • Greet
  May 16, 2018 at 7:02 pm

  Wat een leuk nieuws! Geniet van de prille liefde.

 • Josefien De Bock
  May 17, 2018 at 7:43 am

  Gerhilde, ik ben zo blij voor jou! Wat fijn om dit te lezen zeg. X

 • Hermien - KouweKleren
  May 17, 2018 at 7:54 am

  Wat een fijn en vrolijk bericht! Geniet erg van elkaar, wat fijn dat het gewoon goed is zo.

 • Evi
  May 17, 2018 at 8:18 am

  Je bent een ongelooflijk sterke vrouw, dat heb ik extra beseft de afgelopen maanden. Echt chapeau hoe je met alles bent omgegaan. Alle geluk ter wereld is jou gegund! En ook nog veel wandelingetjes in het park… 😉

  • gerhilde
   gerhilde
   May 17, 2018 at 9:10 pm

   Dank je! En … uiteraard. 🙂

 • Lottes Anekdotes
  May 17, 2018 at 9:23 am

  Wat leuk!

 • Evi
  May 17, 2018 at 12:18 pm

  Wat een fijn nieuws! Geniet ervan want je hebt dit absoluut verdiend.

 • mienilicious
  May 17, 2018 at 12:46 pm

  Oh ik ben zo blij voor jou!
  Tot nu toe waren mijn Tinder-ervaringen niet zo positief, maar wat niet is, kan nog komen he 🙂
  Geniet jij er maar van, dan heb je meer dan verdiend!

  • gerhilde
   gerhilde
   May 18, 2018 at 8:33 am

   Dat hoorde ik ook al van anderen. Ik denk dat ik geluk heb gehad. Veel succes nog! 🙂

 • Elisse
  May 19, 2018 at 4:34 pm

  Amai zotjes! Leuk dat ge uw ervaringen hier deelt, en veel geluk samen 🙂

 • Kimthousiastic
  May 22, 2018 at 8:30 am

  Wauw! Ik lees dit nu pas, ik ben ZO blij voor jou!!!! Geniet met volle teugen 🙂

 • Goofball
  May 30, 2018 at 10:20 am

  keigoed!

 • Leen
  June 15, 2018 at 10:20 am

  Amai, wat een nieuws! En een zot jaar, da’s nog zacht uitgedrukt, haha 😉

 • Khadetjes
  June 23, 2018 at 9:10 am

  Ik draaf altijd wat achter met lezen, maar dat maakt de vreugde om jouw nieuws niet minder groot – ik grinnikte even bij dat 183 want ik zit zelf ook in die regionen ;). Fijn om lezen dat het schrikken fijn schrikken was, het is je van harte gegund <3

 • Sofie
  August 27, 2018 at 12:07 pm

  Wow, wat goed dat je dat kan! Ik ben 3 jaar single en bij mij lukt het niet. Ik ben wel heel kieskeurig en weet niet of ik ooit nog een vaste relatie wil.

  • gerhilde
   gerhilde
   August 31, 2018 at 8:36 am

   Dat begrijp ik ergens wel, eerlijk gezegd. Leef vooral het leven dat je zelf wil!

 • Ines
  August 30, 2018 at 11:01 am

  Wat vind ik dit reuzefijn om te lezen <3

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram