2018 is een zot jaar, het houdt niet op! Eind januari was er de breuk (na een relatie van bijna vijftien jaar), half maart waren er gezondheidsproblemen. Vooral de longembolie, maar ook een galsteen, vitaminetekorten (D en B12) en schildklierproblemen. Over dat laatste is nog geen zekerheid, maar ik ga uit van een goed scenario. Van de longembolie heb ik trouwens geen last meer. Er is nog een beetje druk op mijn hart, maar dat is niet abnormaal (en intussen misschien ook al weg). Ik moet nog bloedverdunners nemen tot begin september en dan nieuwe onderzoeken ondergaan om zeker te zijn dat ik met die bloedverdunners mag stoppen. Mijn longen waren een paar weken geleden gelukkig toch al in orde. Ik kan opnieuw fietsen en sporten, maar ik heb nog geen conditie. Die had ik vroeger ook niet, maar nu ik wat minder weeg, hoop ik die toch op te kunnen bouwen.

Ik leerde mezelf beter kennen afgelopen maanden en ik moet zeggen: ik ben sterker dan ik dacht en ik schaam me niet om dat te zeggen. Ik dacht altijd dat ik gewoon te weinig meemaakte om echt in de put te geraken, maar nu weet ik dat dat niet zo is. Ik ben en blijf een stabiele, positieve en sterke persoon, onder alle omstandigheden. Zeg nooit nooit natuurlijk, dat leerde ik dit jaar ook al wel.

Op een zonnige dag in april besefte ik dat ik vooral een toffe zomer wilde beleven dit jaar. Met de longembolie kwam ook het besef dat het leven elk moment gedaan kan zijn dus ik dacht ‘carpe diem’ en ik ging op Tinder! Leuke wereld om te ontdekken en een leuke manier om aan een nieuw leven te beginnen. Ik ging niet op Tinder met het idee om er meteen een nieuwe relatie te vinden, maar gewoon om wat nieuwe mensen te leren kennen. Alleen wonen bevalt mij eigenlijk goed dus ik voelde ook niet de behoefte om snel in een nieuwe relatie te springen.

Het handige aan Tinder is dat je gericht kan zoeken (afstand, leeftijd …) en dat je zelf al veel info op je profiel kan zetten. Bij mij stond er bijvoorbeeld ‘creatief – groot – bewust kinderloos’. Vooral die laatste twee vond ik belangrijk om mee te geven. Ik ben zelf 1m83 en 1m90 is voor mij eigenlijk een minimum voor een persoon van het andere geslacht. Mijn ex (jawel, intussen vind ik het woord wel passen, omdat ‘ex’ niet altijd negatief hoeft te zijn, het is gewoon de benaming voor onze nieuwe verstandhouding) was 2m03 en dat vond ik eigenlijk ideaal. Weinig vrouwen die zo denken, dat weet ik, maar er zijn ook weinig vrouwen met mijn lengte. Bewust kinderloos was uiteraard ook een belangrijke om mee te geven, want ik wil echt geen kinderen opvoeden, ook niet die van een ander.

Al snel vond ik een man van een jaar jonger op nog geen twee kilometer afstand die zijn lengte in zijn profiel zette: 2 meter. Een fantieke skiër. Skiën is mijn ding niet, maar ik hou wel van een man met een passie. En: 2 meter. Dat swipen naar links of rechts was mijn ding niet zo, maar ik gaf hem een hartje. Hij mij ook en ik sprak hem aan via de chatfunctie. Hij speelde hard to get en liet me even wachten, maar na een nieuwe poging reageerde hij dan toch. We chatten, we spraken een paar keer af en we werden een koppel. Jawel, drie maanden na de breuk bleek ik toch klaar voor een nieuwe relatie.

Ik geniet met volle teugen van deze periode: elkaar beter leren kennen, alles aftasten, voorzichtig dingen plannen … Het voelt heerlijk! Het is allemaal nog pril en dat is net leuk. We bekijken dag na dag en ik wil vooral geen druk leggen op deze relatie. Stap voor stap.

Maar het voelt echt goed. Ik vond een man van ongeveer mijn leeftijd en die net iets groter is dan twee meter. Een man die eerlijkheid erg belangrijk vindt, net als ik, en die zichzelf ook niet wil voortplanten. Die zijn eigen stekje heeft op de ideale afstand en die een passie heeft. Die ook een verleden in een jeugdbeweging heeft en die dol is op ijs. Die sportief is en mij uit mijn kot lokt. Die begrijpt wat verbouwen is en dat mijn ex nog in mijn leven is.

En mijn ex heeft intussen ook een nieuwe vriendin, al een week of drie vroeger. En dat is helemaal oké.

2018 is een zot jaar, maar het heeft mij al veel geleerd. Ik kijk uit naar de rest van 2018!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!