In 2016 gaven Saar, Christine, Deborah en Nathalie hun leestips, in 2017 deden Margo en Mieke hetzelfde. Ik wilde de rubriek nieuw leven inblazen en Karin liet weten dat ze haar tips ook nog graag wilde delen.

Wat doe je van job?  Ik ben onderzoeker bij de Vlaamse Ombudsdienst: wij behandelen in tweede lijn klachten over de Vlaamse overheidsdiensten. Ik volg zelf het thema Welzijn op.  En in bijberoep ben ik ook nog tolk Vlaamse Gebarentaal.

Hoe ben je in de leesclub geraakt?  Ik las de oproep van Saar die graag een club wou oprichten in het Antwerpse; ik denk in een reactie op de blog van Tales from the Crib?  Ik heb onmiddellijk gereageerd. 🙂

Heb je andere toffe hobby’s?  Ik sport vrij veel (vooral zwemmen en tennis) en tijdens de lock-down heb ik puzzelen ontdekt. 🙂

Wat lees je graag?  Dat gaat heel breed, veel (Engelstalige) hedendaagse literatuur, maar ook wel de smaak te pakken van enkele Skandinavische schrijvers (Harstad, Knausgard, Jon Kalman Stefansson). 

Lees je boeken altijd uit?  Heel vaak wel, al komt het soms wel voor dat ik een boek even wegleg en er later terug in begin. Het is niet altijd het juiste moment voor een boek.

Hoe kies je welk boek je gaat lezen?  Telkens ik een boek tegenkom dat me interesseert, komt het in mijn Goodreads-lijst terecht.  En ik laat me daarbij ook vaak leiden door recensies van anderen. Er zijn een paar mensen waarvan ik bijna met zekerheid weet dat als zij een boek aanraden ik het ook goed ga vinden.

Welke vijf boeken moet iedereen lezen en waarom?  Moeilijke vraag. 🙂 Enkele toppers van de afgelopen jaren voor mij waren: A little life (Yanagihara), de boeken van Johan Harstad (Max en Mischa, maar zeker ook Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?), de Cicero-trilogie van Robert Harris, Tim Murphy (Christodora en The Correspondents) was ook een ontdekking. Ik ben ook fan van verhalen die in elkaar overlopen (zoals Girl, Woman, Other (Bernardine Evaristo) of Homegoing (Yaa Gyasi), maar ik kan evengoed verdwalen in de wereld van Gabriel Garcia Marquez. Ik heb ook erg genoten van Brieven uit Genua van Leonard Ilja Pfeijffer.  Je ziet het, het gaat wat alle kanten uit ?

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!