Februari was een slechte leesmaand, gelukkig ging het in maart iets vlotter. Tijd voor een nieuwe update van de Verbeelding Book Challenge!

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt
 2. Een horrorboek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 5. Een humoristisch boek
 6. Een briefroman
 7. Een debuut
 8. Een boek waarin familie centraal staat: Verbroken beloftes van Jenny Offill
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers. Een boek over dementie, geschreven door mijn nonkel, dat ik na het overlijden van mijn grootmoeder met alzheimer eindelijk wilde lezen. Het was minder heftig om te lezen dan ik verwacht had. Het bracht ook fijne herinneringen naar boven, niet enkel de moeilijke. Het boek wisselt af tussen anekdotes, algemene bedenkingen en gedichten en leest daardoor heel vlot. Veel stukken gaan over mijn grootmoeder en tante en nonkels en zijn daarom extra herkenbaar voor mij.
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek: Big Magic van Elizabeth Gilbert. Het is een soort van zelfhulpboek en daarom vind ik dat het wel bij dit puntje past. Ik kan mij trouwens best goed vinden in de review van Kelly. Het boek is interessant, maar te zweverig naar mijn goesting.
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Waarvan wij droomden van Julie Otsuka
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was: Rechts is waar de duim links staat van José Vandekerckhove
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij: ik hou Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers hier even als reserve. Eerst zien of ik een auteur met dezelfde voornaam kan vinden, anders ga ik dus voor een auteur met dezelfde familienaam.
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is: Bezonken rood van Jeroen Brouwers. Ik las het boek al in het middelbaar en las het nu opnieuw voor de boekenclub. Brouwers schrijft onder andere over zijn kleuterjaren in het jappenkamp Tjideng, waardoor het geschikt is voor dit puntje.
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven: op de blogbrunch kreeg ik van Kelly het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert. Ik gaf haar in ruil drie paar oorbellen en ben blij dat ik dit puntje al zo snel kan afstrepen.

Ik geef Big Magic graag door aan een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge, als er geïnteresseerden zijn natuurlijk. Ik heb trouwens ook nog Het gerecht van Inge Ipenburg, een thriller over een bekende Nederlandse die een eigen traiteurszaak heeft en getuige is van een verkrachting door een andere bekende Nederlander, in de aanbieding. Geïnteresseerden mogen zich melden in de commentaren.

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!