In juni moest ik veel tijd doorbrengen met mijn voet omhoog, dus had ik best wel wat gelegenheid om te lezen. Al moet ik toegeven dat Netflix ook vaak de aandacht heeft opgeëist … De doorstreepte puntjes met enkel titel en auteur las ik eerder dit jaar, de boeken met extra info bij las ik in juni.

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt: Purity van Jonathan Franzen is uit! In de editie die ik heb (hardcover, Engels) bestaat het boek uit ‘maar’ 563 bladzijden, maar de Nederlandse versie telt 616 bladzijden, dus ik ga het boek wel inzetten voor dit puntje.
 2. Een horrorboek
 3. Een detective
 4. Een klassieker: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 5. Een humoristisch boek: Juliet, Naked van Nick Hornby
 6. Een briefroman: ik had totaal geen inspiratie voor dit puntje, maar Lotte raadde mij Waar is Bernadette? van Maria Semple aan bij mijn vorige update. Ik had het boek ook al zien passeren bij Fieke en ik was er wel nieuwsgierig naar geworden. Het leest vlot en is een goed boek voor tussendoor (of voor op vakantie). Wel jammer van die dt-fouten (jawel, intussen kwam ik er al twee tegen) …
 7. Een debuut: Het smelt van Lize Spit
 8. Een boek waarin familie centraal staat: Verbroken beloftes van Jenny Offill
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers
 10. Een boek waarin de dood centraal staat
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat: Big Magic van Elizabeth Gilbert
 12. Een boek waarin eten centraal staat
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek: Big Magic van Elizabeth Gilbert
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Waarvan wij droomden van Julie Otsuka
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was: Rechts is waar de duim links staat van José Vandekerckhove
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij: ik hou Vlinderpark alzheimer van Johan Van Oers hier even als reserve. Eerst zien of ik een auteur met dezelfde voornaam kan vinden, anders ga ik dus voor een auteur met dezelfde familienaam.
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is: ook hiervoor had ik geen inspiratie, maar Haaike gaf mij een lijstje met mogelijkheden. Ik koos daaruit voor Sinaasappels zijn niet de enige vruchten van Jeanette Winterson. Ik was niet echt fan van de schrijfstijl, maar vond het op zich wel een interessant boek.
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is: Bezonken rood van Jeroen Brouwers
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden: Mrs Dalloway van Virginia Woolf
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes: Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat: ik kocht Purity van Jonathan Franzen half december 2015. Het duurde vrij lang om te lezen. Het is natuurlijk een dik boek en dan is het vaker moeilijk om heel de tijd geboeid te blijven. Ik heb het graag gelezen, maar als je iets van Franzen wil lezen, raad ik je aan te beginnen met The Corrections of Freedom.
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las: Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven: Big Magic van Elizabeth Gilbert

Het is me tot nu toe gelukt om iedere maand meer dan een puntje af te strepen, hoera! Al zijn de laatste puntjes natuurlijk de moeilijkste …

Ik doe trouwens mee met een soort van kettingbrief voor boeken. Het is de bedoeling dat je een boek naar iemand stuurt en zelf wat mensen zoekt om mee te doen. In totaal zou je dan 36 boeken moeten krijgen. Geïnteresseerden mogen mailen naar [email protected]!

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!