Het leven zoals het is … verbouwingen

Het leven zoals het is … verbouwingen


Wij zijn aan het verbouwen, stevig aan het verbouwen. Totaalrenovatie is de correcte term, denk ik. Wij wonen in onze verbouwing. Een uitdaging waar we zelf voor gekozen hebben en een keuze die we nu niet per se opnieuw zouden maken. Maar we komen er wel. Ik toon hier op de blog graag de afgewerkte ruimtes (tweede verdieping, douche, badkamermeubel …) en ik heb de indruk dat die blogposts ook gesmaakt worden, maar omdat hier bijna niets Pinterestperfect is, deel ik graag een keer het echte leven. Wonen in een verbouwing.

Het leven zoals het is ... verbouwingen vezelplaatDe winter in huis
Onze achterbouw is helemaal vernieuwd. Alles moest weg, want de bouw was in slechte staat en wij hadden andere dingen in gedachten. De achterbouw ging plat in november en er kwamen al snel nieuwe muren. Omdat we zeker wilden zijn van de juiste maat van ramen, lieten we de ramenman pas komen toen de muren er effectief stonden. Al is het natuurlijk altijd even wachten op nieuwe ramen. Beneden is er een binnendeur die de kou een beetje probeert tegen te houden, erboven was het gewoon open. Mijn vriend maakte met vezelplaten een afsluiting om de kou een beetje buiten te proberen houden en om de katten niet naar beneden te laten donderen na de afbraak van de achterbouw. Voor dat tweede werkt het perfect, dat eerste doel is wat moeilijker. Het is dan ook winter.

Het leven zoals het is ... verbouwingen temperatuurGelukkig hebben wij al wel centrale verwarming in de leefruimte en in de badkamer. Op de foto hierboven staat in het middelste vlakje de temperatuur in de badkamer net voor ik in de douche kruip (in het weekend, in de week ben ik op dat uur al even op mijn werk), de temperatuur eronder is de temperatuur in de gang. Net een paar graden warmer dan buiten eigenlijk. De laagste temperatuur die we de afgelopen weken gehad hebben in de gang was trouwens 4 Β°C. Maar: de leefruimte is geΓ―soleerd en warm. Hoera!

Het leven zoals het is ... verbouwingen deur badkamerOriginele deuren
Dit is de ‘deur’ van de badkamer. Omdat wij onze badkamervloer hebben laten verhogen voor de stevigheid, paste de originele deur er niet meer. Het is de bedoeling dat die deur er opnieuw komt, maar dat die in de andere richting openzwaait. Dat lukt nog even niet (er is daar nog wat voorbereidend werk voor nodig), dus hebben we een tijdelijke oplossing. Een deken van mijn schoonmoeder (om de warmte toch een beetje in de badkamer te houden) en een groot fotokader om de katten buiten te houden. De badkamer was vroeger namelijk de kattenkamer. Ook gekend als de plaats waar de kattenbakken stonden …

Het leven zoals het is ... verbouwingen kabel als slotDe katten mogen ook niet in de slaapkamer waar nog gewerkt wordt. Helaas ligt er een verlengkabel op de grond om de ruimte van stroom te voorzien en krijgen we de deur dus niet dicht. Gelukkig kunnen we daarvoor de nieuwe elektriciteitskabel gebruiken.

Het leven zoals het is ... verbouwingen kleerkastKleerkasten
In een verbouwing wonen houdt in dat er constant veel verbouwstof is en dat je regelmatig binnenshuis moet verhuizen. Dat zijn de hoofdredenen geweest om onze kasten weg te geven en massaal curverboxen te kopen. Dit is al twee jaar mijn ‘kleerkast’. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik regelmatig dezelfde kleding draag?

Het leven zoals het is ... verbouwingen katten op bedHet bed als centrale plek in huis
Als ik een foto deel op Instagram is dat vaak een foto van iets dat op bed ligt. Vaak ook de katten, ja. Die mogen in veel ruimtes niet binnen voorlopig (dat had je misschien al door? πŸ˜‰ ) en liggen dus graag op dat grote zachte bed. Het is ook een goede achtergrond voor foto’s. Ons bed verschijnt dus vaak op Instagram. Net als onze zetel.

Ik heb nog genoeg inspiratie voor een volgende blogpost rond dit thema. Klinkt het als een leuk reeksje of zie je liever enkel de afgewerkte kamers?

Save

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

18 Comments

 • Madame boerenerf
  February 1, 2017 at 10:16 am

  Zeer herkenbaar! Hoe lang wonen jullie al zo? Ik zou er in elk geval geen 2de keer aan beginnen, wonen in een totaal renovatieproject. Het vraagt zoveel energie vind ik en niet alleen fysiek. Nog veel goede moed in elk geval. Ik hoop dat de katten niet te veel stress ervaren. De onze begon op den duur in huis te plassen uit protest.

  • gerhilde
   gerhilde
   February 1, 2017 at 6:15 pm

   Een dikke twee jaar nu. In het begin voelde het vooral aan als op kot zitten, intussen zijn we het alweer gewoon. De stress bij de katten valt mee gelukkig, alleen af en toe als er werkmannen zijn. Jip is intussen wel allergisch aan (bouw)stof …

 • geertruurzaam
  February 1, 2017 at 10:28 am

  Ik fietste gisteren toevallig langs jullie huis (had het een tijdje geleden al gevonden via de foto’s van de voorgevel) en vroeg me al af hoe het ondertussen met de werken staat. Ik lees dus mee πŸ™‚

 • Goofball
  February 1, 2017 at 11:49 am

  oh ja, da’s leuk, zeker om te weten dat andere mensen ook moeten zaken improviseren door in een huis in renovatie te leven. Wij ook immers, dus het is herkenbaar

 • Sofie
  February 1, 2017 at 1:03 pm

  Pfoe, dat moet niet simpel zijn. Wij hadden het geluk om tijdens de totaalrenovatie nog niet hier te hoeven wonen. Indertijd wilden we graag zo snel mogelijk verhuizen, maar achteraf ben ik blij dat we die luxe toch hadden.
  Sofie recently posted…De leukste momenten van januari 2017My Profile

 • Silke
  February 1, 2017 at 8:54 pm

  Heel leuk, is eens iets anders! Ik ben fan!

  Wij zitten boven ook met een miniverbouwing, en da’s al kamperen, dus echt bergen respect voor jullie !
  Silke recently posted…Weekmenu 05/2017My Profile

 • Sarah
  February 2, 2017 at 9:41 am

  ik kom graag lezen om de vorderingen te zien. Echt knap wat jullie al gedaan hebben!! De katten weten ook niet beter he, met veel liefde en aandacht zijn die nog het meest content ? Succes nog en post maar veel fotootjes..ik ben fan

 • sheena
  February 2, 2017 at 12:04 pm

  Ik ben fan van zo’n blogposts πŸ™‚ Wij starten begin volgende maand met de afbraak van onze achterbouw en dan is het tot de zomer overleven zonder achtergevel en al zeker tot de herfst zonder keuken.
  Zo’n blogberichten geven mij altijd wat moed dan weet ik weer dat wij niet de enige zijn die moeten ‘overleven’ en als je dan achteraf de foto’s ziet van het eindresultaat (jullie badkamer, WAUW!) dan weet ik ook weer waarvoor we het allemaal doen πŸ™‚ Nog veel goede verbouwmoed gewenst!
  sheena recently posted…voor haarMy Profile

  • Sarah
   February 3, 2017 at 8:03 am

   Oh spannend! πŸ™‚

 • Le petit requin
  February 2, 2017 at 4:49 pm

  Echt straf, al twee jaar in verbouwingen leven, zoveel zelf doen, dan nu die kou! Ik vind weinig leuker dan renovaties, maar ik denk dat die liefde snel zou bekoelen als ik er ook effectief in zou zitten πŸ™‚
  En ik vind de twee invalshoeken leuk, zowel afgewerkt als ongoing!

 • Sarah
  February 3, 2017 at 8:02 am

  Laat dat reeksje maar komen! Ik volg de verbouwingen graag mee. πŸ™‚ Weet niet of ik het zelf zou kunnen, knap hoor van jullie!

 • Tante Fee
  February 3, 2017 at 12:43 pm

  ‘Cosy’ ? Respect voor jullie om dat kamperen al zo lang vol te houden! Maar de resultaten, die ik hier al zag passeren, maken het meer dan waard, denk ik zo. En jullie katten zijn goed opgevoed als ze zich laten tegenhouden door zo’n kader. Dat is ons, bij onze vorige verbouwing, nooit gelukt. Onze kat vond altijd wel een manier om erachter, ertussen of erover te geraken ☺

 • Nele
  February 3, 2017 at 10:54 pm

  Op kot! Ik zit ook “op kot”. Ik vind het “leuk” om te zien omdat het zo herkenbaar is. In mijn keuken was het rond de 10Β° toen het buiten zo fel vroor. Ik heb “geluk” dat ik de laatste tijd niet al te veel thuis ben waardoor ik er niet zoveel last van heb. Ook wachten op de ramen hier..

 • Charlotte
  February 4, 2017 at 8:28 am

  Leuk om te lezen en chapeau zeg! Ik zou zot worden, peis ik. Veel courage nog!

 • Hilde
  February 12, 2017 at 6:27 pm

  Da’s een hele opgave en nog een lange weg te gaan, lijkt me. Ik heb wel grote bewondering voor de manier waarop jullie hiermee omgaan. En wat jouw vraag betreft: ik lees het beide graag, zowel wat het verbouwen als het afgewerkte betreft. Daar draait het tenslotte om hΓ© in zo’n totaliteit πŸ˜‰ en is ook wat jou bezighoudt en waarover jij wil schrijven ongetwijfeld.

 • Ester
  February 22, 2017 at 8:17 pm

  Leuk om te zien! En handige tip van die curverboxen!!

  Op deze blog blijf ik nog even hangen ?

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram