Wij zijn aan het verbouwen, stevig aan het verbouwen. Totaalrenovatie is de correcte term, denk ik. Wij wonen in onze verbouwing. Een uitdaging waar we zelf voor gekozen hebben en een keuze die we nu niet per se opnieuw zouden maken. Maar we komen er wel. Ik toon hier op de blog graag de afgewerkte ruimtes (tweede verdieping, douche, badkamermeubel …) en ik heb de indruk dat die blogposts ook gesmaakt worden, maar omdat hier bijna niets Pinterestperfect is, deel ik graag een keer het echte leven. Wonen in een verbouwing.

Het leven zoals het is ... verbouwingen vezelplaatDe winter in huis
Onze achterbouw is helemaal vernieuwd. Alles moest weg, want de bouw was in slechte staat en wij hadden andere dingen in gedachten. De achterbouw ging plat in november en er kwamen al snel nieuwe muren. Omdat we zeker wilden zijn van de juiste maat van ramen, lieten we de ramenman pas komen toen de muren er effectief stonden. Al is het natuurlijk altijd even wachten op nieuwe ramen. Beneden is er een binnendeur die de kou een beetje probeert tegen te houden, erboven was het gewoon open. Mijn vriend maakte met vezelplaten een afsluiting om de kou een beetje buiten te proberen houden en om de katten niet naar beneden te laten donderen na de afbraak van de achterbouw. Voor dat tweede werkt het perfect, dat eerste doel is wat moeilijker. Het is dan ook winter.

Het leven zoals het is ... verbouwingen temperatuurGelukkig hebben wij al wel centrale verwarming in de leefruimte en in de badkamer. Op de foto hierboven staat in het middelste vlakje de temperatuur in de badkamer net voor ik in de douche kruip (in het weekend, in de week ben ik op dat uur al even op mijn werk), de temperatuur eronder is de temperatuur in de gang. Net een paar graden warmer dan buiten eigenlijk. De laagste temperatuur die we de afgelopen weken gehad hebben in de gang was trouwens 4 °C. Maar: de leefruimte is geïsoleerd en warm. Hoera!

Het leven zoals het is ... verbouwingen deur badkamerOriginele deuren
Dit is de ‘deur’ van de badkamer. Omdat wij onze badkamervloer hebben laten verhogen voor de stevigheid, paste de originele deur er niet meer. Het is de bedoeling dat die deur er opnieuw komt, maar dat die in de andere richting openzwaait. Dat lukt nog even niet (er is daar nog wat voorbereidend werk voor nodig), dus hebben we een tijdelijke oplossing. Een deken van mijn schoonmoeder (om de warmte toch een beetje in de badkamer te houden) en een groot fotokader om de katten buiten te houden. De badkamer was vroeger namelijk de kattenkamer. Ook gekend als de plaats waar de kattenbakken stonden …

Het leven zoals het is ... verbouwingen kabel als slotDe katten mogen ook niet in de slaapkamer waar nog gewerkt wordt. Helaas ligt er een verlengkabel op de grond om de ruimte van stroom te voorzien en krijgen we de deur dus niet dicht. Gelukkig kunnen we daarvoor de nieuwe elektriciteitskabel gebruiken.

Het leven zoals het is ... verbouwingen kleerkastKleerkasten
In een verbouwing wonen houdt in dat er constant veel verbouwstof is en dat je regelmatig binnenshuis moet verhuizen. Dat zijn de hoofdredenen geweest om onze kasten weg te geven en massaal curverboxen te kopen. Dit is al twee jaar mijn ‘kleerkast’. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik regelmatig dezelfde kleding draag?

Het leven zoals het is ... verbouwingen katten op bedHet bed als centrale plek in huis
Als ik een foto deel op Instagram is dat vaak een foto van iets dat op bed ligt. Vaak ook de katten, ja. Die mogen in veel ruimtes niet binnen voorlopig (dat had je misschien al door? 😉 ) en liggen dus graag op dat grote zachte bed. Het is ook een goede achtergrond voor foto’s. Ons bed verschijnt dus vaak op Instagram. Net als onze zetel.

Ik heb nog genoeg inspiratie voor een volgende blogpost rond dit thema. Klinkt het als een leuk reeksje of zie je liever enkel de afgewerkte kamers?

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!