Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer?

Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer?


Wij hebben een ruime badkamer, ik schreef er hier al vaker over. Omdat een badkamer vaak vrij kaal overkomt en wij toch veel plaats hebben, wilde ik graag verschillende planten in de badkamer. Wij hebben een raam in onze badkamer, maar omdat wij onze achterburen liever niet mee laten genieten, kozen wij voor melkglas. Wij krijgen dus geen direct zonlicht in onze badkamer en dat maakt het al wat moeilijker om de juiste plant te kiezen. Verder beschouw ik de badkamer bijna als elke andere kamer, toch zeker qua temperatuur. Ja, het kan er al eens wat vochtiger zijn, maar dankzij ons ventilatiesysteem valt dat goed mee. We merkten trouwens al dat het eigenlijk niet vochtig genoeg is in onze badkamer, maar we verwachten dat dat zichzelf wel zal oplossen als heel het huis af is en dus ook volledig bewoond zal zijn en verwarmd zal worden.

cactus badkamer

Doorgaans worden tropische planten aangeraden voor in de badkamer, omdat zij tegen weinig zon en een hoge luchtvochtigheid kunnen. Wij kozen voor cactussen en aloë vera. Aloë vera is trouwens ook een nuttige plant: de gel die in het blad zit, werkt goed tegen huidirritatie. Breek of snij het blad gewoon af aan de basis, snij het overlangs open en hou de ene bladhelft tegen de geïrriteerde huid. Na het afsnijden zou het blad nog één tot twee weken bewaard kunnen worden in de koelkast.  Ik moet toegeven dat ik dat nog niet getest heb, ik breek niet graag bladeren van mijn mooie plant.

Ook varens gedijen goed in badkamers. Zij kunnen perfect op plekken zonder direct zonlicht staan. Orchideeën worden ook al eens aangeraden voor in badkamers. Ik vind het prachtige planten, al moet ik nog leren om ze opnieuw te laten bloeien. Misschien is onze badkamer daar wel de geschikte plek voor?

We hebben trouwens gemerkt dat onze ficus niet van onze badkamer houdt, hij kreeg er gele bladeren … Vermoedelijk omdat hij toch direct zonlicht nodig heeft. Nu hij in de toekomstige slaapkamer staat, doet hij het weer veel beter!

Heb jij planten in jouw badkamer staan?

 

Save

Save

Tags: ,
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

15 Comments

 • Kelly
  March 21, 2017 at 7:51 am

  Oh ja, varens! <3 En aloë vera, dat houd ik zelfs in de eerste plaats voor het sap! 🙂 Als ik me verbrand heb, snij ik een blad doormidden en wrijf ik het op mij. Doet enorm veel deugd!

 • geertruurzaam
  March 21, 2017 at 9:05 am

  Een raamsticker van een plant, telt dat ook ;-)?

 • Sofie
  March 21, 2017 at 3:20 pm

  Ik heb een lepelplant staan in de badkamer 🙂
  Sofie recently posted…Schrijven over prijsvechters als groene blogger: kan het?My Profile

 • fieke
  March 21, 2017 at 8:29 pm

  Hier véél aloë-plantjes! Ze groeien heel goed in onze badkamer, en sommige krijgen zelfs bloemetjes!

 • Sofie
  March 21, 2017 at 8:57 pm

  Oh misschien moet ik mijn badkamer eens wat opvrolijken 🙂 hier geen planten in de badkamer

 • Evi
  March 21, 2017 at 9:14 pm

  Hier nog geen planten in de badkamer maar lijkt me wel een fijn idee te zijn.

 • Lize
  March 22, 2017 at 8:09 am

  Ik heb echt geen groene vingers en heb op mijn appartement nergens planten staan. Lijkt me wel een leuk idee.

 • Silke
  March 22, 2017 at 8:38 pm

  Nog niet, eigenlijk nooit bij stilgestaan dat het kon, haha… Maar dankzij jou begint het toch te kriebelen 😀

  • gerhilde
   gerhilde
   March 23, 2017 at 7:32 am

   Joepie! Dat was stiekem ook mijn bedoeling. Ik denk dat veel mensen er gewoon niet bij stilstaan.

 • ElsS
  March 23, 2017 at 9:44 am

  Hier geen planten in de badkamer (al had ik dit eigenlijk wel graag gewild) wegens geen raam in de badkamer en dus te donker. Stap voor stap komen er wel andere planten in huis maar er is nog werk aan de winkel… Aloë vera staat ook nog op mijn wensenlijstje om toe te voegen in huis 🙂

 • Le petit requin
  March 23, 2017 at 9:37 pm

  Oooh, chansaar! 😉 Wij hebben geen raam in onze badkamer, dus kunnen er jammer genoeg geen plantjes staan.
  Wij hebben ook een aloë, maar hebben het sap ook nog nooit gebruikt. Op een of andere manier vergeet ik het altijd dat we dat kunnen gebruiken 🙂 (en inderdaad, ‘t is ergens ook zo jammer om die bladeren “stuk” te maken)

 • Hilde
  March 24, 2017 at 12:02 pm

  Hier (nog) geen planten in de badkamer om de eenvoudige reden: geen buitenvenster, enkel kunstlicht. Van vetplantjes en succulenten wel fan des te meer. Deze wil ik zeker onthouden. Dank je voor de interessante tips.

 • Anne-Sophie
  March 27, 2017 at 9:49 am

  Ik wist niet dat je varens binnen kon halen! In mijn badkamer is er onvoldoende licht, maar ik had een aloë vera staan in m’n kamer, maar hij had het te koud toen mijn kot met de examens leegstond en stierf (en ik had me net verheugd op een aloë vera haarmasker ) 🙁

 • KellyJade
  April 16, 2017 at 5:07 pm

  Wij hadden een aloë vera plant in de badkamer boven staan (wij hebben 2 kleine badkamertjes) maar die deed het daar toch niet zo goed! Ik vergeet mijn plantjes wel moet ik toegeven! Ik hoop dat luchtplantjes minder onderhoud vereisen en wel werken, al zou ik toch graag opnieuw een aloë plantje houden, die zijn zo goed voor alles!

  • gerhilde
   gerhilde
   April 17, 2017 at 6:24 pm

   Misschien op een andere plek? Aan luchtplantjes ben ik nog niet begonnen. Succes!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram