Wij hebben een ruime badkamer, ik schreef er hier al vaker over. Omdat een badkamer vaak vrij kaal overkomt en wij toch veel plaats hebben, wilde ik graag verschillende planten in de badkamer. Wij hebben een raam in onze badkamer, maar omdat wij onze achterburen liever niet mee laten genieten, kozen wij voor melkglas. Wij krijgen dus geen direct zonlicht in onze badkamer en dat maakt het al wat moeilijker om de juiste plant te kiezen. Verder beschouw ik de badkamer bijna als elke andere kamer, toch zeker qua temperatuur. Ja, het kan er al eens wat vochtiger zijn, maar dankzij ons ventilatiesysteem valt dat goed mee. We merkten trouwens al dat het eigenlijk niet vochtig genoeg is in onze badkamer, maar we verwachten dat dat zichzelf wel zal oplossen als heel het huis af is en dus ook volledig bewoond zal zijn en verwarmd zal worden.

cactus badkamer

Doorgaans worden tropische planten aangeraden voor in de badkamer, omdat zij tegen weinig zon en een hoge luchtvochtigheid kunnen. Wij kozen voor cactussen en aloë vera. Aloë vera is trouwens ook een nuttige plant: de gel die in het blad zit, werkt goed tegen huidirritatie. Breek of snij het blad gewoon af aan de basis, snij het overlangs open en hou de ene bladhelft tegen de geïrriteerde huid. Na het afsnijden zou het blad nog één tot twee weken bewaard kunnen worden in de koelkast.  Ik moet toegeven dat ik dat nog niet getest heb, ik breek niet graag bladeren van mijn mooie plant.

Ook varens gedijen goed in badkamers. Zij kunnen perfect op plekken zonder direct zonlicht staan. Orchideeën worden ook al eens aangeraden voor in badkamers. Ik vind het prachtige planten, al moet ik nog leren om ze opnieuw te laten bloeien. Misschien is onze badkamer daar wel de geschikte plek voor?

We hebben trouwens gemerkt dat onze ficus niet van onze badkamer houdt, hij kreeg er gele bladeren … Vermoedelijk omdat hij toch direct zonlicht nodig heeft. Nu hij in de toekomstige slaapkamer staat, doet hij het weer veel beter!

Heb jij planten in jouw badkamer staan?

 

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!