Ik krijg af en toe mails voor samenwerkingen, maar meestal sla ik die af. Als het mij weinig interesseert of niet bij mijn blog past bijvoorbeeld, maar vroeger eigenlijk ook vooral omdat ik maar geen beslissing wilde nemen. Ik schoof dat gewoon voor mij uit en deed het maar niet. Na mijn enquête had ik het gevoel dat ik zowat de goedkeuring had gekregen en besloot ik er wel eens degelijk over na te denken.

Ik ben namelijk opnieuw zelfstandige in bijberoep geworden in oktober 2016. Dat was mijn plan B, omdat ik met de overname niet zeker was dat ik mijn job ging kunnen behouden. Een collectief ontslag hakt er nogal op in en ik werk er nog niet zo lang (van mei 2016). Ik was dus goedkoop om af te danken. Enfin, ik mocht blijven en dat bijberoep is nu minder dringend, maar kost natuurlijk wel geld. Ik ben vroeger al in bijberoep geweest voor mijn juwelen, maar stopte met de verbouwingen. Ons huis is nog niet af dus ik heb nog geen tijd noch plaats om opnieuw juwelen te maken. Gelukkig maakte ik mijn bijberoep nu breder en liet ik ook mijn blog eronder vallen. Niet dat ik er echt concrete plannen mee had, maar bij mijn plan B zou ik dat toch wat willen professionaliseren.

rawpixel-com-203888

Affiliate marketing als mooie tussenstap?

Affiliate marketing speelde al langer in mijn hoofd, vooral omdat je zo echt je eigenheid bewaart. Je kiest zelf waarover je schrijft en niemand hoeft je tekst goed te keuren of bij te schaven. Omdat ik geen zin had om mij aan te melden bij verschillende affiliate programma’s en omdat ik er veel goeds over las bij Blogaholic, koos ik voor LinkPizza. Als ik namelijk zou willen schrijven over pakweg BigGreenSmile, Dille & Kamille, Coolblue, Booking.com, Leen Bakker of een boek op bol.com, dan zou ik mij moeten aanmelden bij verschillende affiliate programma’s waar ik telkens een speciale link zou moeten kopiëren om gebruik te kunnen maken van hun affiliate programma. Dat vind ik nogal veel gedoe en daarom koos ik voor LinkPizza. Zij combineren de affiliate programma’s van die vier bedrijven (en nog veel meer bedrijven) en je mag normale linkjes leggen. Veel minder gedoe, alles gecentraliseerd, helemaal op mijn maat! Ik geef natuurlijk een percentje af aan hen, maar dat vind ik wel logisch.

Ik verwacht er niet per se veel van en ik ga ook niet als een zot producten beginnen te reviewen, maar ik paste wel al enkele oude artikelen aan. De linkjes hoef ik niet aan te passen, maar ik vulde onderaan aan met een tekstje over affiliate marketing, want openheid blijft het belangrijkste voor mij. Wil je dus iets aankopen dat je op mijn blog gezien hebt, dan is het fijn als je dat ook via het linkje op mijn blog doet. Jij betaalt er niet meer door, maar ik krijgt wel een klein bedragje voor de doorverwijzing. Ik ga ook enkel winkels en producten bespreken die bij mijn blog passen natuurlijk, want mijn eigenheid bewaren deelt de eerste plaats op mijn prioriteitenlijstje met openheid.

Qua samenwerking passeerde er intussen één (en daar komt nog een vervolgje op), maar verder staat er niets op de planning. Een samenwerking is een leuk extraatje, maar meestal veel gedoe en daar hou ik niet van. Ah, en onderhandelen over prijzen vind ik ook maar niets. Er zullen vermoedelijk nog wel samenwerkingen volgen, maar ik blijf ze kritisch bekijken en het zal dus maar af en toe gebeuren. Het zal er ook steeds expliciet bij vermeld staan. In banners en van die toestanden heb ik geen zin, want ik vind dat zelf ook irritant op andere blogs (en klikt iemand daar eigenlijk ooit op)?

Bij deze blijf ik dus open over mijn plannen en weet je dat ik je extra tof vind als je op mijn linkjes klikt. 🙂 Volgend tekstje zal je trouwens vinden onder al mijn blogposts met affiliate links.

Dit artikel bevat affiliate links.
Het kost jou niks, maar als jij erop klikt en een aankoop doet,
krijg ik een percentje en zo steun je dus mijn blog,
gratis en voor niets.

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!