Wij hebben een goede buurtwerking, ik schreef er hier al eerder over. Zij pleiten voor meer groen en gezelligheid in de straat en willen dat ook echt aanpakken. Vorig jaar hadden zij al het idee van de pallettuintjes, de afgelopen maanden kwamen er nog enkele praktische uitvoeringen bij.

De ideetjes die ik hier geef, zijn dus niet mijn ideetjes, maar wel die van mensen uit mijn buurt die ze effectief realiseerden. De foto’s zijn een gevolg van even wandelen in onze straat. Ik woon hier dus nog altijd graag, ja.

Vaak mag je trouwens meer dan je denkt. Vraag eens na bij de gemeente of het stadsbestuur wat kan en wat niet en leef je uit. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, kan de buurt zo een pak aangenamer worden!

Planten rond een boom

buurt opfleuren plantjes rond boomVaak zijn er wel boompjes aangeplant in de straat, maar zie je ze amper staan. Behalve als er in de lente bloesems te zien zijn dan toch. In onze buurt plantten ze er gewoon bloemen en planten rond en dat geeft meteen een ander zicht. Aan de bushalte kwamen er zelfs een afrastering en een bank van palletten.

Plantjes in blikjes

buurt opfleuren plantjes in blikHiervoor heb je gewoon kleine plantjes nodig, oude blikjes en wat potgrond. Ophangen kan gemakkelijk met een tiewrap/kabelbinder/Colsonbandje/…

Plantjes in grote blikken

buurt opfleuren plantjes in groot blikHiervoor spraken ze bij ons de frituur aan. De blikken zijn echt groot (25 liter) en je plant erin wat je wil. De onderkant vul je best met een omgedraaide (saus)emmer of iets dergelijks, want anders moet je er veel te veel compost in verwerken. Bovenaan kan de rand nogal scherp zijn, maar dat werd goed opgelost met tape. Deze blikken stonden voor onze deur toen wij thuiskwamen van een weekendje Luxemburg (toffe buren, ik zei het al) en wij staken er nadien wat plantjes bij of nieuwe plantjes in.

Je ziet dat je met kleine ingrepen al een groots effect kan verwezelijken. Heb jij veel groen in jouw straat?

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!