Het leven zoals het is … verbouwingen #3


Na aflevering 1 en 2 volgt nu ook aflevering 3. Binnenkijken is altijd leuk, niet? En ramptoerist spelen al zeker! Nee nee, dat valt hier allemaal goed mee, hoor.

Terras dat geen terras is

Het leven zoals het is ... verbouwingen terrasOnze achterbouw is volledig afgebroken en opnieuw gezet. Dat dakterras erop is onze laatste zorg, maar omdat ons dakterras zuidzuidwest georiënteerd is (de ideale oriëntatie, me dunkt), zitten wij er wel regelmatig. Al zit mijn vriend er meer om zijn longen vol rook damp te blazen, maar kom. Enfin, tuinmeubilair hebben we nog niet (ook dat wil mijn vriend zelf maken, hoera!) en dus zitten we meestal op de richels. Dat ernaast een gat is van zes meter diep, zorgt ervoor dat we wel voorzichtig gaan zitten. Dat die richels eigenlijk te laag zijn om aangenaam op te zitten, negeren we even.

Badkamermeubel wordt voorraadkast

Het leven zoals het is ... verbouwingen voorraadkastOnze badkamer is één van de twee kamers die zo goed als klaar zijn. Die andere is onze tijdelijke leefruimte (living en slaapkamer) en daar stapelt alles zich nogal snel op. Doorgaans doen we onze inkopen te voet en in de buurt, maar omdat dat niet altijd zo goedkoop is, gaan we af en toe met een auto naar een goedkopere winkel voor een grote voorraad. De laatste keer dat we dat deden, was in de herfst (toen we nog een keuken en dus wat meer plaats hadden), maar onlangs vonden we het opnieuw tijd. Omdat we niet alles in de leefruimte konden zetten, kwam er ook veel terecht in het mooie badkamermeubel. Midden bovenaan staat katteneten. Het gaat best goed met Jip, maar eten blijft moeilijk. Droge brokjes lukken niet altijd dus zijn we aan het zoeken welke natte voeding hij wel vlot kan eten. Vandaar de grote diverse voorraad.

Links op het meubel staat trouwens een boeket bloemen dat ik van mijn werkgever heb gekregen (iedereen kreeg en één op de teamdag na het intensieve jaar) en omdat de leefruimte onder het dak is en dat geen ideale leefomgaving is voor bloemen tijdens een hittegolf, zette ik het boeket in de badkamer, naast de uitgebloeide orchidee. Rechts staat mijn vriend zijn gereedschap, want hij was die dag aan de badkamerdeur aan het werken. Jawel, na acht maanden met een doek en fotokader om de deuropening af te sluiten, hebben we nu opnieuw een badkamerdeur! Zie eens hoe blij ik ermee ben!

Het leven zoals het is ... verbouwingen badkamerdeur

Save

Save

Save

Save

gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

9 Comments

 • Sofie
  July 13, 2017 at 7:08 am

  Heerlijk, een badkamerdeur ?
  Leuk, ik ben zo iemand die binnenkijken inderdaad leuk vindt haha
  Sofie recently posted…Mijlpaal: ik ben zelfstandig ondernemer!My Profile

 • Silke
  July 13, 2017 at 10:10 am

  Leuk om nog eens binnen te gluren 😉 het terras dat geen terras is ziet er nochtans zalig uit om te zitten…

  • gerhilde
   gerhilde
   July 13, 2017 at 8:57 pm

   Dat is het ook, maar het zal nog zaliger zijn als het terras af is. 🙂

 • Tante Fee
  July 13, 2017 at 3:45 pm

  Eigenlijk heeft verbouwen toch ook wel z’n charmes hè, je geeft me moed ? En ik vind het telkens opnieuw indrukwekkend wat jullie allemaal zelf kunnen!
  Tante Fee recently posted…Contentement #8My Profile

 • Nele
  July 16, 2017 at 5:39 pm

  Oh, hoe herkenbaar is dit… kan jij een beetje chillen in huis? Ik ben daar zo slecht in, kan hier echt moeilijk rust vinden tussen de eeuwige rommel en onafgewerktheid..

  • gerhilde
   gerhilde
   July 17, 2017 at 7:14 am

   Bij mij valt dat mee. Ik kan die zaken vrij goed negeren eigenlijk. Wij wonen ook in een bijna afgewerkte kamer, al stapelt de rommel zich daar helaas snel op omdat we veel te klein wonen en we eerder met de verbouwing bezig willen zijn dan met opruimen. Succes nog, jij!

 • Leen
  July 20, 2017 at 11:30 am

  Wij verhuisden naar een pas gerenoveerd huis maar de dingen die ik wilde aanpakken toen we er kwamen wonen, zijn ook nog lang niet in orde… De keuken vervingen we na drie jaar eindelijk 🙂 🙂 Om maar te zeggen: alles op ‘t gemakske he. En ben héél benieuwd wat jullie van je terras gaan maken.

 • Evi
  July 21, 2017 at 7:24 pm

  Wat leuk om binnen te gluren!

 • geertruurzaam
  July 24, 2017 at 3:45 am

  Amai, respect voor jullie dat jullie nog altijd zoveel moed hebben en onverschrokken doorgaan! Je zal wel moeten, als je halverwege bent ;-), maar als je de badkamer die af is opnieuw in gebruik moeten nemen voor een functie waarvoor die niet is bedoeld zou mijn hart toch wat zeer doen… Tegelijk is het heel herkenbaar van onze eerdere verbouwing. En een badkamerdeur hebben wij nog niet!

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram