De slaapkamer is bijna af! In die ruimte leefden we het eerste jaar van onze verbouwing, toen we ook nog een keukenruimte hadden. Er stond een bed, een zetel, een bureau en curverboxen met onze kleding. Dat zag er ongeveer als volgt uit.

slaapkamer leefruimte

Toen de bovenste verdieping af was, verhuisden we naar daar, zodat we aan de slaapkamer konden werken (en aan de rest van ons huis). De slaapkamer lijkt een ‘gemakkelijke’ ruimte, maar we hebben er toch veel werk ingestoken. Maar het harde werken loont, want ik ben helemaal fan van het resultaat.

Vroeger stond er een gaskachel in de slaapkamer. We wilden die oorspronkelijk laten staan (omdat we wel houden van die warmte), maar hebben de kachel uiteindelijk toch uitgebroken. De marmeren schouwmantel hebben we ook afgebroken, maar we hopen dat we die in de living gaan kunnen installeren. Met die afbraak hebben we gezien dat de houten balken in de slaapkamer toch niet meer helemaal oké waren. De houten vloer moest er dus uit, helaas, zodat we de balken konden verstevigen. Al kwam dat nog wel van pas, omdat de living onder de slaapkamer is en we zo subtiel een gat konden boren om in het midden van de rozet (van het plafond) een kabel te kunnen steken voor een lamp. We vervingen de oorspronkelijke houten vloer door een nieuwe houten vloer, dezelfde als in de badkamer. Ook in de slaapkamer kozen we ervoor om de planken te whitewashen.

Ook moest de muur tussen de slaapkamer en de badkamer eruit. Op de bovenste verdieping hadden we dat al gedaan om er één ruimte van te maken en in de living wilden we de tussenmuur laten verwijderen dus moest de muur erboven (die tussen de slaapkamer en de badkamer dus) er ook uit en kwam er een stuk gyprocmuur in de plaats.

gyproc slaapkamer

De muur waartegen het bed komt, wilden we blank laten, dat zou dan een accentmuur in baksteen worden. Dat blank zetten gebeurde in verschillende fases.

De muur ertegenover is de muur met de schouw. Links en rechts van die schouw zouden we een kleerkast zetten, maar mijn vriend had een beter idee: hij maakte van de volledige wand een ingemaakte kast. Die wand zag er dus zo uit voor de kast (en na afbraak van de gaskachel en de schoorsteenmantel).

slaapkamer schouw

Een foto van de opbouw van de kast liet ik in maart al zien.

Ook aan het plafond hebben we veel werk gehad, met het opvullen van de scheuren en het schilderen. Dat was mijn taak, maar ik was toch heel blij met de hulp van mijn ex-collega (dank voor de uitleg en het juiste spul) en van mijn broer (die ongeveer even groot is als ik en waar ik dus samen mee op een stelling kan gaan staan om aan het plafond te werken).

Het resultaat van al dat harde werk is te zien op deze panoramafoto, al geeft dat natuurlijk een beetje een vertekend beeld.

slaapkamer_pano

Chique, he! We hebben zelfs al plintjes. 🙂

Ik maakte een filmpje waarin ik de slaapkamer laat zien, met wat extra info. Als je het liever in hoge resolutie bekijkt, moet je hier zijn.

Net als bij de ingemaakte kast op de bovenste verdieping speelden we ook nu met foto’s en kastdeuren.

gif kast slaapkamer

We hebben zelfs licht in onze kast en indirect licht boven de kast! En er zitten zelfs stopcontacten in!

Veel werk, maar het was het waard! Ik kan niet wachten om naar daar te verhuizen en om meer plaats te hebben in onze huidige leefruimte. En om mijn kleren na bijna drie jaar in curverboxen eindelijk nog eens in een kast te kunnen steken! MAar eerst die gordijnen nog …

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!