Update van de slaapkamer: voor en na

Update van de slaapkamer: voor en na


De slaapkamer is bijna af! In die ruimte leefden we het eerste jaar van onze verbouwing, toen we ook nog een keukenruimte hadden. Er stond een bed, een zetel, een bureau en curverboxen met onze kleding. Dat zag er ongeveer als volgt uit.

slaapkamer leefruimte

Toen de bovenste verdieping af was, verhuisden we naar daar, zodat we aan de slaapkamer konden werken (en aan de rest van ons huis). De slaapkamer lijkt een ‘gemakkelijke’ ruimte, maar we hebben er toch veel werk ingestoken. Maar het harde werken loont, want ik ben helemaal fan van het resultaat.

Vroeger stond er een gaskachel in de slaapkamer. We wilden die oorspronkelijk laten staan (omdat we wel houden van die warmte), maar hebben de kachel uiteindelijk toch uitgebroken. De marmeren schouwmantel hebben we ook afgebroken, maar we hopen dat we die in de living gaan kunnen installeren. Met die afbraak hebben we gezien dat de houten balken in de slaapkamer toch niet meer helemaal oké waren. De houten vloer moest er dus uit, helaas, zodat we de balken konden verstevigen. Al kwam dat nog wel van pas, omdat de living onder de slaapkamer is en we zo subtiel een gat konden boren om in het midden van de rozet (van het plafond) een kabel te kunnen steken voor een lamp. We vervingen de oorspronkelijke houten vloer door een nieuwe houten vloer, dezelfde als in de badkamer. Ook in de slaapkamer kozen we ervoor om de planken te whitewashen.

Ook moest de muur tussen de slaapkamer en de badkamer eruit. Op de bovenste verdieping hadden we dat al gedaan om er één ruimte van te maken en in de living wilden we de tussenmuur laten verwijderen dus moest de muur erboven (die tussen de slaapkamer en de badkamer dus) er ook uit en kwam er een stuk gyprocmuur in de plaats.

gyproc slaapkamer

De muur waartegen het bed komt, wilden we blank laten, dat zou dan een accentmuur in baksteen worden. Dat blank zetten gebeurde in verschillende fases.

De muur ertegenover is de muur met de schouw. Links en rechts van die schouw zouden we een kleerkast zetten, maar mijn vriend had een beter idee: hij maakte van de volledige wand een ingemaakte kast. Die wand zag er dus zo uit voor de kast (en na afbraak van de gaskachel en de schoorsteenmantel).

slaapkamer schouw

Een foto van de opbouw van de kast liet ik in maart al zien.

Ook aan het plafond hebben we veel werk gehad, met het opvullen van de scheuren en het schilderen. Dat was mijn taak, maar ik was toch heel blij met de hulp van mijn ex-collega (dank voor de uitleg en het juiste spul) en van mijn broer (die ongeveer even groot is als ik en waar ik dus samen mee op een stelling kan gaan staan om aan het plafond te werken).

Het resultaat van al dat harde werk is te zien op deze panoramafoto, al geeft dat natuurlijk een beetje een vertekend beeld.

slaapkamer_pano

Chique, he! We hebben zelfs al plintjes. 🙂

Ik maakte een filmpje waarin ik de slaapkamer laat zien, met wat extra info. Als je het liever in hoge resolutie bekijkt, moet je hier zijn.

Net als bij de ingemaakte kast op de bovenste verdieping speelden we ook nu met foto’s en kastdeuren.

gif kast slaapkamer

We hebben zelfs licht in onze kast en indirect licht boven de kast! En er zitten zelfs stopcontacten in!

Veel werk, maar het was het waard! Ik kan niet wachten om naar daar te verhuizen en om meer plaats te hebben in onze huidige leefruimte. En om mijn kleren na bijna drie jaar in curverboxen eindelijk nog eens in een kast te kunnen steken! MAar eerst die gordijnen nog …

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Tags:
gerhilde

bouwjaar 1985 – maakt en schrijft – houdt van: haar kat Hobbes, juwelen en kaarsen maken, post krijgen, pasta, verse lakens, fijne mensen

Misschien lees je ook graag

19 Comments

 • Dorien
  September 1, 2017 at 10:47 am

  Ziet er een hele mooie ruimte uit. En, die kast is echt schitterend!

 • Elke
  September 1, 2017 at 3:32 pm

  Mooie slaapkamer is dat geworden, knappe kast ook, maar die gordijnen? Ach, pas sinds een jaar of 3 hangen er hier aan de ramen, alle jaren ervoor was ik zeer blij met het slaapmaskertje en hier en daar een goed geplaatst laken om zonder al te veel schandelijkheden in en uit de badkamer te geraken 😉 (we slapen nl aan de straatkant)

  • gerhilde
   gerhilde
   September 1, 2017 at 8:57 pm

   Wij slapen ook aan de straatkant en willen die inkijk liefst toch wat beperken. De gordijnen zijn besteld. 🙂

 • Sabine
  September 1, 2017 at 7:01 pm

  Wauw mooi geworden!!

 • Khadetjes
  September 2, 2017 at 9:15 am

  Ik zag de foto al voorbij floepen op IG en was onmiddellijk verliefd… veel werk maar het resultaat is o zo mooi. Volgens mij een ideale kamer om in te slapen, dus ik hoop dat die gordijnen er snel aan komen zodat jullie kunnen ‘verhuizen’.

 • Stijn
  September 2, 2017 at 9:29 am

  Op de blog nog mooier dan op Instagram :-).

 • Saskia
  September 2, 2017 at 10:54 am

  Ziet er prachtig uit al. benieuwd naar het eind resultaat

 • geertruurzaam
  September 2, 2017 at 8:48 pm

  Wauw Gerhilde, wat een metamorfose!
  Wij beginnen vrijdag aan onze slaapkamer… de laatste kamer die nog gedaan moet worden (op het trappenhuis na). Moet nu de interne verhuizing voorbereiden – en moed verzamelen hiervoor.
  Geniet van jullie nieuwe paleisje x

  • gerhilde
   gerhilde
   September 3, 2017 at 9:47 pm

   Die interne verhuizingen zijn er soms echt te veel aan, he. Al vind ik deze bij ons nu wel leuk. De extra kamer geeft ons ook weer wat ademruimte. Succes!

 • Sofie
  September 2, 2017 at 9:09 pm

  Wat mooi geworden <3

 • Sarah
  September 2, 2017 at 9:44 pm

  Waw zo mooi geworden! Wat een werk maar het zeker waard!

 • Silke
  September 3, 2017 at 11:41 am

  Amai, da’s de coolste kast die ik ooit gezien heb 😮 gezonde jaloezie hier!

 • fieke
  September 3, 2017 at 12:52 pm

  Wauw, wauw, wauw! De kast is echt mooi geworden, en met die lusjes zal het heel mooi zijn. Ik ben benieuwd naar de volledig afgewerkte slaapkamer, met gordijnen en eventuele decoratie, want jullie zullen er wel weer een pareltje van maken, net zoals de badkamer. Maar misschien krijgen we dat hier nog wel te zien…

  • gerhilde
   gerhilde
   September 3, 2017 at 9:49 pm

   Vermoedelijk wel, alleen vind ik het zelf vaak moeilijk om te zeggen dat een kamer echt ‘af’ is. De kast, met lusjes, zal hier alleszins nog wel een aparte blogpost krijgen. 🙂

 • Joyce rdt
  September 3, 2017 at 3:53 pm

  Wauwie, dat ziet er goed uit! Liefs.x

 • Goofball
  September 4, 2017 at 1:51 pm

  amai super veel werk. Dat geeft nogal voldoening eh als je er zoveel energie helemaal zelf in gestoken hebt en dan zo’n mooie metamorfose kan tonen. Top

 • Leen
  October 2, 2017 at 4:34 pm

  Prachtig! *watertandend*

LEAVE A COMMENT

CommentLuv badge

Over mij

Gerhilde

Gerhilde

Hallo! Ik schrijf hier persoonlijke stukjes, maar ook over boeken, groener leven, creativiteit en verbouwingen. Veel leesplezier!

Volg via Facebook

Archief

getest en goedgekeurd

Meststoffen voor jouw blog

Fair Wear Friday

Fairwear Friday

Instagram

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram