Het is niet de eerste keer dat courgette in deze rubriek aan bod komt. Na het trio van courgette, de roodbaars met gegrilde courgette en de courgettebrownies deelt Anke van www.smollen.be deze maand het recept voor … courgettefrietjes!

De zomer staat voor de deur dus daar komen de courgettes weer aan. Mensen die zelf courgettes in de moestuin hebben staan of geabonneerd zijn op een groentepakket weten soms niet meer wat ermee aan te vangen als de vriezer al vol soep zit. Maar courgette is zo’n veelzijdige groente dat het zonde is om er enkel de mixer in te zetten. Zo kan je er verrassend lekkere brownies mee bakken en ook courgettefrietjes smaken heerlijk. Als je dan toch de moeite doet om de frietpot aan te zetten of een pan olie te verwarmen (zoals wij doen bij gebrek aan frietketel), probeer dan ook eens maniokfrietjes! Maniok is een voedzame wortelknol uit Afrika en Zuid-Amerika, die je tegenwoordig wel vaker in de supermarkt ziet liggen.

courgettefrietjes www.smollen.be

Ingrediënten

  • courgette
  • bloem
  • maniok of cassave
  • boter of olie
  • kruiden

Schil de maniok, verwijder de harde nerf en snij het vruchtvlees in dikke frieten. Laat de maniok 15 minuten koken in lichtgezouten water en giet af. Snij een gewassen courgette eveneens in dikke frietjes. Dep ze droog met keukenrol en wentel ze door wat bloem, die je op smaak kan brengen met paprikapoeder of aardappelkruiden. Frituur de maniok- en courgettefrieten in porties goudbruin, laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout en peterselie. Serveer meteen, vergezeld van een fris dipsausje.

Lekker als vegetarisch gerecht, hapje tijdens het aperitieven of zelfs als bijgerecht bij een BBQ. Smakelijk!

Save

Registreer hier voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de webshop en krijg je een cadeautje bij je eerste bestelling!

Dank je!