Fair Wear Friday #23: shoppen bij HOST
Oeps, de vorige Fair Wear Friday is geleden van februari 2018. Sindsdien verschenen er beduidend minder artikels op deze blog dus is het misschien niet vreemd dat het even duurde voor er een nieuwe editie van Fair Wear Friday verscheen. Ik shop eerlijk gezegd ook niet...
Recept van de maand #45: chocoladetaart met panna cotta en frambozen
Anke van smollen.be verjaarde onlangs dus een taart leek wel toepasselijk. De combinatie van chocolade en frambozen is altijd lekker en daarom werd dit het recept van deze maand. Ingrediënten eierenroom of zure roomwitte...
#makersgonnamake: Yves Recour, The Photographer
Omdat fotografen ook makers zijn, laat ik deze keer Yves aan het woord. Ik ken hem al best lang, van toen wij beiden nog studeerden (ieder een andere richting, hoor) en hij nam al vaker foto's van/voor mij, zoals van mijn sweater en mijn kaarsen. Een toffe gast met...
Recept van de maand #44: Quinoasalade met geroosterde zoete aardappel en halloumi
Met de zomer in aantocht (ooit komt de zon wel weer, niet?) deelt Anke van smollen.be deze maand een recept voor een salade. Met quinoa, zoete aardappel, granaatappel, halloumi en nog veel meer. What's not to love? Ingrediënten aardappelenschapenkaas (type manouri of...
Count Your Blessings #80 + kattenbonus
deze rubriek weer gebruiken, na een paar maanden zonder * de lente * de natuur die wakker wordt * de verandering in de natuur * mezelf weer wat beter leren kennen * open zijn en merken dat ik positieve reacties krijg * mijn goesting kunnen doen * fijne opdrachten en...
Recept van de maand #43: West-Vlaamse klaaspaarden / paashaasjes
De paasvakantie staat alweer voor de deur en Pasen dus ook. Deze maand geeft Anke van smollen.be inspiratie voor paashaasjes. Ingrediënten eieren witte suiker bloem melk roomboter gist kaneel Doe 11 gram droge gist samen met een schepje suiker in 180 ml lauwwarme melk...
#makersgonnamake: Patat en Kroket
Ik begon met deze rubriek om de makers die met hun spullen ook in Toko139 lagen in de kijker te zetten, maar nu de periode in de winkel gedaan is, blijf ik makers graag in de kijker zetten. Want dat verdienen creatieve ondernemers toch, niet? Deze keer zet ik Heidi in...
Recept van de maand #42: Veganistische chocomousse met mandarijnsorbet
Ik ben al enkele jaren nieuwsgierig naar aquafaba (het water van bonen of kikkererwten), maar ik waagde me er nog niet aan. Dankzij Anke van smollen.be heb ik al een goed recept om eens te proberen: veganistische chocomousse met mandarijnsorbet! Ingrediënten chocolade...
Een sweater, stickers en iets te winnen!
Van Smartphoto kreeg ik weer de kans om enkele unieke fotoproducten te maken. Ik draag mijn sweater (CATS NOT KIDS) nog regelmatig en wilde wel een nieuwe, met een andere quote. De sweaters van Smartphoto zijn trouwens GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global...
Recept van de maand #41: Focaccia en naan
Een nieuwe jaar en een nieuwe editie van deze rubriek! Na de fancy hapjes tijdens de feestdagen, mag het wat simpeler en dus deelt Anke van smollen.be twee recepten voor brood: een Italiaans en een Indisch. Oftewel: focaccia en naan. Focaccia Ingrediënten boter of...
Verbeelding Book Challenge: update december
December is traditiegetrouw een drukke maand voor mijn bijberoep. Dat was het ook dit jaar, maar het was gelukkig leuk druk. Doenbaar en succesvol dus, maar het zorgde er wel voor dat ik amper kon lezen. Saar bezorgde mij een boek waarmee ik het puntje van China zou...
2018 …
... in woorden: de man met wie ik bijna vijftien jaar samen was, geeft aan dat hij onze relatie niet meer ziet zitten, we nemen afstand en op hetzelfde moment groeien we ook weer dichter naar elkaar toe, we beslissen samen om er (met veel liefde) een punt achter te...