Recept van de maand #47: geroosterde pompoensoep
Het is oktober, het is echt herfstig weer, het is echt het ideale moment om in de keuken te duiken en een herfstig soepje te maken. Daarom deelt Anke van smollen.be deze maand een recept voor geroosterde pompoensoep. Ingrediënten room of zure roomfond of...
#makersgonnamake: Mermaid Lelie
In deze rubriek zet ik graag creatievelingen in de kijker. Deze keer toch wel de origineelste van allemaal: een zeemeermin! Naam? Lieke Knoops Leeftijd? 33 (schoon getal zo 2 dezelfde cijfers) Wat maak je? Op dit moment maak ik vooral silicone en stoffen...
Recept van de maand #46: mascarpone-MonChoutaart met kersen en bessensaus
Deze maand deelt Anke van smollen.be een echt zomerrecept! Met goed nieuws, want deze taart met zomerfruit kan je ook gewoon bij haar bestellen, net als veel andere taarten, cakes en koekjes. Afhalen in Terhole (Hulst), net over de grens met Nederland dus....
Fair Wear Friday #23: shoppen bij HOST
Oeps, de vorige Fair Wear Friday is geleden van februari 2018. Sindsdien verschenen er beduidend minder artikels op deze blog dus is het misschien niet vreemd dat het even duurde voor er een nieuwe editie van Fair Wear Friday verscheen. Ik shop eerlijk gezegd ook niet...
Recept van de maand #45: chocoladetaart met panna cotta en frambozen
Anke van smollen.be verjaarde onlangs dus een taart leek wel toepasselijk. De combinatie van chocolade en frambozen is altijd lekker en daarom werd dit het recept van deze maand. Ingrediënten eierenroom of zure roomwitte...
#makersgonnamake: Yves Recour, The Photographer
Omdat fotografen ook makers zijn, laat ik deze keer Yves aan het woord. Ik ken hem al best lang, van toen wij beiden nog studeerden (ieder een andere richting, hoor) en hij nam al vaker foto's van/voor mij, zoals van mijn sweater en mijn kaarsen. Een toffe gast met...
Recept van de maand #44: Quinoasalade met geroosterde zoete aardappel en halloumi
Met de zomer in aantocht (ooit komt de zon wel weer, niet?) deelt Anke van smollen.be deze maand een recept voor een salade. Met quinoa, zoete aardappel, granaatappel, halloumi en nog veel meer. What's not to love? Ingrediënten aardappelenschapenkaas (type manouri of...
Count Your Blessings #80 + kattenbonus
deze rubriek weer gebruiken, na een paar maanden zonder * de lente * de natuur die wakker wordt * de verandering in de natuur * mezelf weer wat beter leren kennen * open zijn en merken dat ik positieve reacties krijg * mijn goesting kunnen doen * fijne opdrachten en...
Recept van de maand #43: West-Vlaamse klaaspaarden / paashaasjes
De paasvakantie staat alweer voor de deur en Pasen dus ook. Deze maand geeft Anke van smollen.be inspiratie voor paashaasjes. Ingrediënten eieren witte suiker bloem melk roomboter gist kaneel Doe 11 gram droge gist samen met een schepje suiker in 180 ml lauwwarme melk...
#makersgonnamake: Patat en Kroket
Ik begon met deze rubriek om de makers die met hun spullen ook in Toko139 lagen in de kijker te zetten, maar nu de periode in de winkel gedaan is, blijf ik makers graag in de kijker zetten. Want dat verdienen creatieve ondernemers toch, niet? Deze keer zet ik Heidi in...
Recept van de maand #42: Veganistische chocomousse met mandarijnsorbet
Ik ben al enkele jaren nieuwsgierig naar aquafaba (het water van bonen of kikkererwten), maar ik waagde me er nog niet aan. Dankzij Anke van smollen.be heb ik al een goed recept om eens te proberen: veganistische chocomousse met mandarijnsorbet! Ingrediënten chocolade...
Een sweater, stickers en iets te winnen!
Van Smartphoto kreeg ik weer de kans om enkele unieke fotoproducten te maken. Ik draag mijn sweater (CATS NOT KIDS) nog regelmatig en wilde wel een nieuwe, met een andere quote. De sweaters van Smartphoto zijn trouwens GOTS-gecertificeerd. GOTS staat voor Global...